LD Stables Veckobrev

Här skriver Sussie om allt som händer på anläggningen varje vecka.

Vecka 13

Publicerad 2013-03-29 16:39:00 i Allmänt

 
Oj j oj... Nu var det min tur vid tangenterna. Spännande!! Att Sussie vågar lämna över sin hemsida till oss undersåtar;) Fast hon är ju bra modig den där tanten. Känns alla fall bra att få förtroendet.
 
Emeli Westerling heter jag. 30 år (börjar bli till åren nu). Bor i Valdemarsvik med min man, 2 barn och 2 katter. Brukar säga till min man att vi har ju 2 barn, 2 katter men bara 1 häst?? Det måste vi nästan göra något åt men han går inte riktigt på den.. Eftersom jag bor i Valdemarsvik så medför ju det att jag har en bit till LD-stables men dom 20 minuterna det tar för mig att åka är sååå värda att offra för den trivsel som min häst och jag har på Landsberg. Min häst ja...
Tingeling SPO är min svarta stjärna som jag köpte som 1-åring från Stuteri Prima. Historien med henne började egentligen redan ett halvår innan själva köpet. Jag var så sugen på unghäst och lusläste både tidningar och webbsidor. Varje gång jag var inne på "nätet" så dök denna bild upp.
 
Jag verkligen älskade bilden men ratade henne för hon var ju för dyr...(för en småbarnsmamma som jag). Men bilden gav sig inte!! Varje gång jag försökte leta efter något annat dök hon upp:) så efter några misslyckade besök hos uppfödare beslutade jag mig för att åka och titta på den där envisa åringen. När jag väl var där bestämde jag mig vid första ögonblicket (love at first sight). Hon hade kunnat kosta precis vad som helst. JAG SKULLE BARA HA HENNE!!! Det spelade ingen roll hur hon rörde sig, hur hon var byggd. Hon var ju den jag letat efter. Sen dess har vi haft en kontakt som inte går att beskriva... (så rör hon sig inte så tokigt heller)
 
Nu kämpar vi vidare mot nya mål och ett av målen detta år är att komma ut på tävlingbanorna. Hon är ju 5 nu:) Så i onsdags bar det iväg mot Lotta Jerhammar Cidheden. Tingan skötte sig fint även om det var lite jobbigt:)
 
Det finns ju andra här oxå (även om inte Tingeling tror det). I veckan klev Sussie över ett enormt hinder. Hon och hennes fina 4-åring har för första gången lämnat tryggheten hemma för att prova vingarna på annat ställe. Inte bara en gång utan TVÅ!! Första resan var mindre lyckad med en genomsvettig häst och trasig bommadrasering samt mat i hela transporten. Detta gjorde att hon bara fick traska runt i ridhuset men just denna dag var det nog allt Delli kunde ta till sig.
Visst matchar täcket fint;)??
 
Däremot andra gången hon åkte gick det såå bra. Sussie kom till fin ridning även om bensinen tog slut ganska snabbt. Så är det ju när man är liten som ska bli stor. Jag och Tingeling gjorde sällskap som ett litet stöd o det gick så fint för oss oxå. Lite bilder från dagen.
 
 
 
Vissa avslutar fint:)
Det var riktigt skönt för oss ryttare den här gången (eller hur Sussie?) Privata promenerare;)
Så skönt o har er med Sanna, Alex och Philippa. Ni är guld värda!!! Lilla, söta underbara Cockie var också med. Hon är ju viktigast av alla om man nu frågar henne.
Alex har tränat på sin sits efter ett mindre sammanbrott i veckan. Envisheten är ryttarens bästa vän!! Efter en del letande efter en tung rumpa så satt det. Bara att kämpa vidare:)
Nu har ju solen hittat till oss så numera känner vi oss som riktiga glassare när vi rider. Det går nämligen inte att rida utan solglasögon för snön bländar som tusan.
 
Sanna kämpar på mellan skola och jobb med sin ridning på LB. Tyvärr har hon fått en del snöklamp när dom ridit så hon har fått vara ganska försiktig. Med det vill jag verkligen säga SNÖ TÖA BORT NU!!
 
Aragorn och Jodie har i veckan fått blivit nya hagkompisar. Det gick så bra så. Dom hälsade på varandra och sen började dom äta. Jodie är en ganska bestämd dam för Aragorn får inte ta hennes mat... DEN ÄR HENNES!!
 
Vi har även fått en hälsning från Swahili som nu är hos Linda Melin på Ålberga gård. Ska bli spännande att få se denna häst visa sin talang med en duktig hoppryttare på ryggen.
 
Även Elliot har skickat en hälsning att hon har det bra nu när hon är "storstadbrutta". Även om det kan va lite ansträngande. Hon har snabbt kommit in i gruppen och lever livet hos sin matte Maria.
 
Nu till hingstarna. Dessa busungar. Om man jämför dom med barn så är Zune den där som drar igång det hela. Som det bara lyser bus om. Hon tror att livet går ut på just det. Att allt som finns i hagen är till för att han ska kunna leka med det. Alltid glad och vill alltid komma när man är i hagen. Det går liksom inte att inte tycka om denna fina pojke.
 
Hans kompanjon är då Primus som hänger på buset. Den ungen som kanske inte riktigt vet varför han busar men grupptrycket ska vi ju alla falla för. Sen är det ju väldigt kul när man väl kommer igång. Han kommer nog med lite erfarenhet bli en väldigt snäll och omtänksam man.
 
Ledarhingsten är då Bishop. Hans liv går ut på att vara vacker. Och det är han ju verkligen också. Han har verkligen utvecklats denna vinter. Man ser att han är hingst nu.
Med det avslutar jag detta veckobrev. Tack för förtroendet Sussie och tack för att min häst och jag har det bäst hos dig. Skulle inte kunna ha det bättre någon annanstans. Hon är ju inte riktigt som alla andra och jag är så glad för att du låter henne vara precis som hon är. Sen har ju du placerat rumpan i en vrå i mitt hjärta.
 
Hej hopp// Emeli

Vecka 12

Publicerad 2013-03-23 19:15:17 i Allmänt

Oj, vilken vecka!!! Snö, snö och åter snö!!

Vi har fått ca 45cm på tre dagar.

Är det slutet av mars månad eller??

Ja vi undrar verkligen då vi kan se ifrån föregående år att vi hade ca 20 plus då vid samma tid. Hmm..

 

 

Så jag att rida på riktigt har ju inte varit att tänka på, men vi har kunnat trotsa vädret några dagar i alla fall.

 

 

Hästarna har varit glada för snön och att få komma in på eftermiddagarna.

 

Men vi har förstås haft två helger med fint väder. Förra helgen och i dag. Vi passade på att fotografera lite på banan när solen skiner på oss.

 

I övrigt så har LB och Delaware fått nya skor och opps.. sommarskor?? Vad är det? Nej vi skor med snösulor och brodd igen. Här är det verkligen vinter trots att SMHI säger att det är vår.

 

Så det tråkiga och samtidigt det roliga för hästägarna. Vi har haft två älskade hästar som lämnat oss i slutet av veckan. Elliot och Swahili har nu åkt på nya äventyr utan mig. Det är tungt som alltid när de lämnar. Men just dessa två har varit här så länge så det känns i hjärta och själ!

Vi vet att de kommer att får det så bra så, men ändå är det saknade av oss. Dessutom fick vi en sådan fin tavla av Elliots ägare på Elliot som liten och hennes mamma Xan som båda har varit uppstallade hos oss. TACK snälla. Den kommer få en hedersplats i huset.

 
Så till dagen med stor sol hela dagen och nakna hästar. Härligt!
 
 
Detta får bli allt ifrån oss denna vecka och vi ser fram emot ett spännande veckoberv nästa vecka då vi har en ny gästbloggare. Emeli kommer att skriva om månaden Mars och hästlivet på LD Stables.
 
Må gott alla där ute i syber rymden :)

Vecka 11

Publicerad 2013-03-16 15:28:29 i Allmänt

 

Vecka 11 har varit minst sagt blandat väder.

Varannan dag sol och varannan dag snö!

Kallt som bara den under nätterna och när solen kommit fram på dagen så har den värmt.

 

Vi har jobbat på med hästarna. Uteritter och lite jobb på banan här hemma.

 

Måste säga att tjejerna i stallet är duktiga och ligger i med sin ridning trots bakslag i vädret.

 

Tingeling och Swahili har åkt till Ekbäcken och det är skönt att få grus under hovarna så man kan galoppera på riktigt utan att vara rädd att hästen ska halka.

 

Swahili har även varit iväg till Fredrik Spetz för provridning och det gick över förväntan.

Fredrik trodde på hästen och vill se vad det kan bli. Kul.

 

Elliot har tömkört lite, men hon är fortfarande öm i munnen och tappar flera tänder nu så hon har fått några dagars vila.

 

Jodie är fortfarande inte helt bra i sitt ben efter sparkskadan så hon går i en egen hage nu.

 

Pojkarna busar på och är pigga. Primus växer bara på höjden just nu och Zune på bredden.

Bishop står ganska stilla just nu. Han är rund och fin. Fått riktig hingstkaraktär.

 

Müsli är gott..

Vi har även låtit Ann-Marie och Alex övningslasta Aragorn och det gick som en dans.


Passade även på att låta Delaware gå in i trailern igen.

Det var ju ganska länge sedan sist.

Hon skötte sig bra.

 

Nöden har ingen lag, har man minus grader så har man.. tvätt av transport med snö.

 

Vi avslutar veckan med en blid ifrån dagens uteritt. Alex med Aragorn, Sussie med Delaware och Emeli med Tingeling.

 
Detta var allt ifrån oss denna vecka,men framöver väntar vi oss massor av fina bilder då Alex har köpt sig en ny systemkamera :)

Vecka 10

Publicerad 2013-03-08 19:12:11 i Allmänt

 

Förra veckan hade vi en gäst bloggare och det var uppskattat.

Tack snälla Alex för ett kanon brev.

Vi kommer att fortsätta att låta stalltjejerna blogga en gång i månaden och vecka 13 är det dags för Emeli.

Kul, ser fram emot det.

I veckan har vi haft hovis till grabbarna och det blev så fina så.

 

Vi har haft sol och sol och sol. HÄRLIGT!

Hästarna har varit nakna i hagarna och njuter av det.

 

Jodie kom i söndags och hon är så välkommen lilla damen.

Ihop släpp med Elliot gick inte så bra utan Jodie fick sig en smäll på vänster fram. Sår som resultat och egen hage ett tag. Dock är Delaware helt förälskad i Jodie och pussar på henne hela dagarna över tråden.

Brunstig är bara förnamnet på den damen.

Hon står med krökt rygg och piper.

 

Jodie fick överta Swahilis box bredvid Aragorn och Swahili flyttade upp till grabbarna på utestallet.

Gissa om han blev glad! Nu trivs han!
Primus fick överta hörnboxen med två fönster, så han trivs han med.

Nu har han stenkoll vid all fodring när jag kommer ifrån huset.

 

Lilla söta Elliot tappar tänder nu och är lite i trotsåldern.

Hon har fått vila ifrån jobb, dock försökte vi tömköra i går men hon är fortfarande öm i munnen så vi ger henne några dagar till.

 

Swahili och Tingeling har varit till ridhuset två dagar denna vecka.

Först löshoppning och i torsdags ridning. Gud så skönt att kunna åka med hästarna igen. ÄNTLIGEN!

 

I övrigt har vi kämpat på emot is och annat. Ridit ut och jobbat på banan de dagar det går.

 

Jag har varit på Klastorp Dressyr och hälsat på Lotta och Linda.

En härlig kväll med god mat och vin. Dagen efter lite inspiration av att se Complite och Florida jobba innan jag vände hemåt och till vårt.

 

Har även varit på tjej middag med gamla gänget stalltjejer.

Vår ridlärare på den tiden Carola Andersson bjöd in oss till hennes gulliga hus på mat och vin.

Mycket gamla minnen som kommer upp en sådan kväll. Så kul!
Fick tyvärr bara bilder på maten som var så god!

Ja, detta var allt för veckan. Hoppas ni gillar vad som händer här på LD Stables.
 
Som alltid (eller nja) för det mesta Sussie vid datorn.
 

Vecka 9 Gästblogg

Publicerad 2013-03-01 17:16:00 i Allmänt

 
Då var det dags! Inte Sussie vid tangenterna den här gången, känns spännande :)
Som sagt första gången jag knåpar ihop ett veckobrev så ni får inte ha så höga förväntningar! ;)
 
 
Alexandra heter jag 25 år gammal. Jobbar som ekonomiassistent på ett service företag.
Bor i ett litet skyffe i Västertryserum tillsammans med mina små "svansbarn" och sambo, ligger ca 10 minuters bilfärd i från LD Stables! Lyxigt att ha stallet så nära hemma :)
 
2007 tillbringade jag en del tid på LD stables och red Aragorn ett fåtal gånger, sen dess har jag varit så kallad "hästlös" fram tills 1 augusti 2012. Jag brukar säga det, en gång med häst alltid med häst. Har haft hästar tidigare men bara bedrivit skogsmulle ridning. Men hur som haver blev sugen på häst igen men inte råd eller tid till o köpa en egen. Träffade på Ann-Marie utanför jobbet en dag o la fram lite snyggt att jag var nog ganska sugen på o börja igen. Så den 1 augusti 2012 blev jag halv fodervärd på Aragorn. :D
 
 
 
Aragorn "Muffe" skulle kunna beskrivas som en herre i sin bästa ålder, mat är livet, o att pussas o gosa är verkligen inte hans melodi..  Bestämd men inte svår övertalad. Eftersom jag kom till LD Stables helt GRÖN så kunde jag inte önskat mig en bättre häst. Han är lugn och stabil, lätt i all hantering. Perfect macth för mig så att säga då jag inte hållit på med hästar på många år! Han är verkligen min stjärna, ger mig sån energi ;)
 
Ibörjan hade vi probelm med ridningen då jag saknade kunskap och Muffe var en aninges tjock o inte orkade så mycket men med lite envishet och hjälp från Sussie så har vi kommit långt enligt mig. Han är lite bekväm o gör inte mer en han måste ibland, men om man ber en gång extra så ger han med sig och tycker att det faktiskt är roligt. Tänkte lägga upp två bilder där man kan jämföra skillnaden från då tills nu.
 
Bjuder på den första :)
 
Den här är tagen nån gång i augusti, hållningen på mig är ju verkligen inte den bästa :)
 
Denna nu i januari, KOLLA MAGEN!!På Aragorn alltså ;)
Han har gjort en vikt nedgång på nästan 60 kg sen augusti. ( det har vi gjort bra Ann-Marie :))
I och med vikt nedgången, har vi fått fram en pigg, energifull o gladare häst! Härligt!
 
 
Nu nog om mig och Aragorn.
 
Jag kan med 100 % säkerhet säga att jag har nog lärt mig 10 nya saker om dagen ang hästhållning sen jag började med Aragorn, och det har inte gått en enda vecka jag inte haft träningsvärk ;). Känslan av att alltid ha människor omkring mig med så mycket kunskap och vettitg resonemang när det gäller hästar är obetalbar. Att kunna säga jag kan inte det här hur gör jag? Och alltid få ett svar hur dum frågan än kanske var. Jag har inga  dålig erfarenheter från tidigare stall, men det här känns som min andra familj/hem. :)
Så här roligt som jag har det nu har det aldrig varit o ha häst, att få lära sig hantera alla typer av häst, unghästar, hingstar, stora som små har varit och är så lärorikt för mig. Jag har helt enkelt blivit en riktig HÄSTNÖRD, o jag älskar det :D
 
Tänkte jag bara skulle beskriva Sussie lite kort, hon är först o främst väldigt kunnig och går på sin linje, hon tror på sig själv o det hon gör! Hon är alltid snabb o tala om vad man gjort bra och ger mycket beröm Hon vill gärna vara med när man rider o det uppskattas mycket. Ett ganska vanligt senarium är att när man ska gå upp på banan och rida så säger Sussie att det kanske är bäst att hon går upp (hem) o lagar mat eller liknande, 40 minuter senare är hon fortfarande kvar :). Alltid lika glad och sprudlande, jag brukar säga det att när Sussie är på gödselstacken o tömmer kärran så redan hennes hjärna på logen och packar mat, skulle det vara nåt hinder på vägen där emellan har det väl hänt att hon ramlat :)
 
 
 
 
 
Tack tjejer Sussie, Emeli, Sanna, Ann-Marie  och Philippa för att ni förgyller min dagar <3
 
Februari har vi jobbat på som vanligt med alla hästarna :) Bjuder på lite blandade bilder!
 
Ganska söta va? :) Emeli o Tingeling i sina essen!
 
Sussie o Swahili :) Haha! Undra om det är vårluften som gör´t? :)
Sannasitter o myser i sadelkammaren efter ett ridpass på LB! :)
Vi fick fin besök av Philippa och Cookie härom dagen, Aragorn blev lite förtjust i Coockielimockan :)
Sussie och Swahili på banan! :)
 
Close Up!
Jag prov satt Swahili ett par varv, fina killen! :)
Delli tycker det är dumt att ha mössa på sig, det är ju mysigt o gno i håret! så min mössa åkte av o så var det ju ganska kul o leka med den i boxen, kanske inte behöver beskriva hur den såg ut efter ;)
 
Våran egna lill Lotta på bråkmakargatan Elliot har blivit ny frisierad, o blev så snygg så!
 
Februari har ju bjudit på ett par dagar med försmak av våren, helt underbart och det tycker nog hästarna med som fått varit utan täcke :)
 
Små grabbarna njuter i solen.
 LB solar sig och Delli o Tingeling kliar varann :)
 
Swahili och Aragorn!
 
Nakna flickor som äter lunch i solen! :)
 
 
 
Ja jag tror det var allt för denna gången tänkte avsluta veckobrevet på mitt minsta monster Truls!
 
 
 
Hoppas alla får en jätte bra helg och att solen fortsätter o lysa på oss!
 
// Alexandra
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela